Εκτύπωση

Ἀπογευματινῆ Προσκυνηματικῆ Ἐκδρομῆ εἰς τό Ἱερό Εἰκόνισμα τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου τοῦ Τιχβίν τῆς Ρωσίας.

Γράφτηκε από τον/την Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ
________
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΟΡΜΠΙ ΒΑΡΗΣ
Ὁδός Προφ. Ἠλιοῦ 10. Τ.Κ. 16672
Τηλ: 210 9655370 - fax: 210 9655371
site: http://www.profitilia-kormpivari.gr  e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ   ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΤΟΥ ΤΙΧΒΙΝ.
 
Ὁ Ἱερός Ναός Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, διοργανώνει ἀπογευματινή Προσκυνηματική Ἐκδρομή, τήν Τρίτη 9η Ἀπριλίου 2019, μέ προορισμόν τό Ἱερό Προσκύνημα τῆς Ἁγίας Βαρβάρας εἰς τό Αἰγάλεῳ, μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἀφίξεως τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, τοῦ Τιχβίν τῆς Ρωσίας   .
Ἡ ἀναχώρηση θά γίνει τήν Τρίτη στίς 4:00 τό μεσημέρι ἀπό τόν Ἱερό Ναό μας, θά σύμμετέχουμε είς τήν Ἀκολουθία τοῦ Μεγάλου Ἀποδείπνου στίς 6:00 μ.μ. και θα ἐπιστρέψουμε σύν Θεῷ στίς 8:15 περίπου τό βράδυ.
Τιμή Εἰσιτηρίου ἀνά συμμετέχοντα 5 εὐρώ.
Δηλώσεις συμμετοχῆς, μέχρι τήν  Κυριακή 7η Ἀπριλίου στήν κα. Σταματική Γεωργαντᾶ ἤ στήν κα. Μαρία Γκάνου. 
 
                      Ἑκ τοῦ Ἱεροῦ  Ναοῦ
 
Εκτύπωση

Προσκυνηματική Έκδρομή Ίανουαρίου 2019.

Γράφτηκε από τον/την Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ

________

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΟΡΜΠΙ ΒΑΡΗΣ

saint prophete elie2018

Ὁδός Προφ. Ἠλιοῦ 10. Τ.Κ. 16672

Τηλ: 210 9655370 - fax: 210 9655371

site: http://www.profitilia-kormpivari.gr e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ   ΕΚΔΡΟΜΗ   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ὁ Ἱερός Ναός μάς, διοργανώνει Μονοήμερη Προσκυνηματική Ἐκδρομή, τό Σάββατο 26η Ἰανουαρίου 2019, μέ προορισμόν: α) Τό Ἱερό Προσκύνημα τῆς Ἁγίας Θεοδώρας Βάστας Ἀρκαδίας καὶ β) τήν Ἱερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρας Ἀρκαδίας.

Ἡ ἀναχώρηση θά γίνει τό Σάββατο στίς 7:00 τό πρωΐ ἀπό τόν Ἱερό Ναό μας καί θά ἐπιστρέψουμε σύν Θεῷ στίς 8:30 περίπου τό βράδυ.

Τιμή Εἰσιτηρίου ἀνά συμμετέχοντα 20 εὐρώ. Γιά παιδιά ἀνήλικα 10 εὐρώ. Δέν περιλαμβάνεται στην τιμή τό φαγητό μας.

Δηλώσεις συμμετοχῆς καί ἡ ἐξόφληση τοῦ ποσοῦ, μέχρι τήν Πέμπτη 24η  Ἰανουαρίου στην κα. Σταματικῆ Γεωργαντᾶ ἤ στήν κα. Μαρία Γκάνου. 

                                       Ἑκ τοῦ Ἱεροῦ  Ναοῦ

Εκτύπωση

Μονοήμερη Προσκυνηματική Ἐκδρομή εἰς τίς Ἱερές Μονές: Παναγίας ἡ πάντων Χαρά καί Ἁγίου Ἀθανασίου Καλεντζίου Κορινθίας.

Γράφτηκε από τον/την Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ

________
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΟΡΜΠΙ ΒΑΡΗΣ
Ὁδός Προφ. Ἠλιοῦ 10. Τ.Κ. 16672
Τηλ: 210 9655370 - fax: 210 9655371
site:http://www.profitilia-kormpivari.gr email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

 
 
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ   ΕΚΔΡΟΜΗ   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
 
Ὁ Ἱερός Ναός μάς, διοργανώνει Μονοήμερη Προσκυνηματική Ἐκδρομή, τό Σάββατο 22η  Δεκεμβρίου 2018, μέ προορισμόν τίς Ἱερές Μονές: Παναγία «Ἡ Πάντων Χαρά» καί Ἁγίου Αθανασίου Καλεντζίου Κορινθίας.
Ἡ ἀναχώρηση θά γίνει τό Σάββατο στίς 9:30  τό πρωΐ μετά τήν Θεία Λειτουργία ἀπό τόν Ἱερό Ναό μας καί θά ἐπιστρέψουμε σύν Θεῷ στίς 8:30 περίπου τό βράδυ.
Τιμή Εἰσιτηρίου ἀνά συμμετέχοντα 20 εὐρώ. Γιά παιδιά ἀνήλικα (πάνω ἀπό 8 χρονών) 10  εὐρώ. Δέν περιλαμβάνεται στην τιμή τό φαγητό μας.
Δηλώσεις συμμετοχῆς καί ἡ ἐξόφληση τοῦ ποσοῦ, μέχρι τήν Πέμπτη 20η Δεκεμβρίου στην κα. Σταματική Γεωργαντᾶ ἤ στήν κα. Μαρία Γκάνου. 
 
                             Ἑκ τοῦ Ἱεροῦ  Ναοῦ
Εκτύπωση

Πραγματοποιήθηκε η Προσκυνηματική Εκδρομή στην Αρκαδία, του Ι..

Γράφτηκε από τον/την Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου.

 
 
Τη Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη προσκυνηματική εκδρομή του Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, στα πλαίσια της ενισχύσεως του Φιλοπτώχου Ταμείου του, σε δύο σημαντικές και Ιστορικές Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.
Το χρονικό της εκδρομής είχε συνοπτικά ως εξής :
Στις 7.00 π.μ. συγκεντρωθήκαμε στον Ιερό Ναό και αναχωρήσαμε με Λεωφορείο για την Αρκαδία. Στις 8.20 φτάσαμε στο Ισθμό, όπου κάναμε την απαραίτητη στάση μας.
Στις 10.30 προσκυνήσαμε και ξεναγηθήκαμε, στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής. 
Στη συνέχεια 11.30 αναχωρήσαμε για το παράπλευρο χωριό, τον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας, όπου προσκυνήσαμε στην κεντρική Εκκλησία και ψωνίσαμε στα μαγαζιά.
Στις 12.30 αναχωρήσαμε για την πόλη της Τριπόλεως. Στις 1.30 περίπου όπου προσκυνήσαμε και ξεναγηθήκαμε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Μεγάλου Βασιλείου, από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Σουρλίγκα και τον νεωκόρο και υποψήφιο Κληρικό του περικαλλούς αυτού Ναού.
 
 
Στις 3.00 μ.μ. φάγαμε σε γνωστή ταβέρνα της πόλεως της Τρίπολης ενώ στις 4.40 μμ. Αναχωρήσαμε για την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών.
 Μεταβήκαμε στις    5.15 περίπου στη Μονή και προλάβαμε την Ακολουθία του Εσπερινού. Στη συνέχεια μας μίλησε ένας από τους Πατέρες για το Ιστορικό της Μονής και γενικότερα για την σύγχρονη δύσκολη εποχή μας, που δεν πρέπει να απελπιζόμαστε αλλά να έχουμε ελπίδα!  Μας κέρασαν στο αρχονταρίκι καφέ και βουτήματα και ψωνίσαμε από την Έκθεση της Μονής στο Αρχονταρίκι.
Στις 6.30 φύγαμε και με μια ενδιάμεση στάση στον Ισθμό και γύρω στις 8.50 επιστρέψαμε στην Ενορία μας τελώντας την Ακολουθία του Αποδείπνου μέσα στο λεωφορείο, ενισχυμένοι και ανανεωμένοι πνευματικά!
  H επόμενη προσκυνηματική εκδρομή της Ενορίας μας, θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ, στις 22 Δεκεμβρίου 2018, στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Καλτετζών Κορινθίας.  Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με νέα ανακοίνωση.
     
 
                                      Εκ του Ιερού Ναού.
 
Εκτύπωση

Διήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στην Ιερά Νήσο Τήνο.

Γράφτηκε από τον/την Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου.

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ
________
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΟΡΜΠΙ ΒΑΡΗΣ
Ὁδός Προφ. Ἠλιοῦ 10. Τ.Κ. 16672
Τηλ: 210 9655370 - fax: 210 9655371
 
 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ   ΕΚΔΡΟΜΗ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 
Ὁ Ἱερός Ναός μας διοργανώνει Διήμερη Προσκυνηματική Ἐκδρομή τήν Παρασκευή 19η καί Σάββατο 20η Οκτωβρίου 2018 μέ προορισμό τήν  Ἱερά Νῆσο Τῆνο.
Ἡ ἀναχώρηση θά γίνει τήν Παρασκευή στίς 6:00 τό πρωΐ ἀπό τόν Ἱερό Ναό μας καί θά ἐπιστρέψουμε σύν Θεῷ στίς 9:30 τό βράδυ τοῦ Σαββάτου.
Τιμή Εἰσιτηρίου ἀνά συμμετέχοντα 90 εὐρώ, στό ὁποῖο περιλαμβάνονται οἱ μετακινήσεις μας μέ τό πούλμαν, τά ἀκτοπλοϊκά εἰσιτήρια καί ὁ Ξεναγός μας. Θά διανυκτερεύσουμε στίς ἐγκαταστάσεις τῆς Κατασκηνώσεως τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας στό νησί. Θα χρειαστούμε να έχουμε μαζί σεντόνια και πετσέτες. Δέν περιλαμβάνονται στην τιμή τό φαγητό μας καί ἡ εἴσοδος σέ Μουσεῖα.
 
Δήλωση συμμετοχῆς καί η ἐξόφληση τῶν 90 εὐρώ πρέπει νά καταβληθοῦν μέχρι τήν Κυριακή 14η Ὀκτωβρίου στην κ. Σταματική Γεωργαντᾶ ἤ στήν κ. Μαρία Γκάνου. 
 
                                       Ἑκ τοῦ Ἱεροῦ  Ναοῦ

 
 
Αγαπητοί Ενορίτες,
 
Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, για 2η συνεχή χρόνια, θα τελέσουμε κατά την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων  Ιερό Σαρανταλείτουργο. Η τέλεση καθημερινά επί 40 ολόκληρες ημέρες της Αναίμακτης Θυσίας, της Θείας Λειτουργίας, προσφέρει τα μέγιστα σε μια τοπική Εκκλησιαστική κοινωνία. Η κάθε Θεία Λειτουργία ενώνει γη με ουρανό, ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο, ενώνει στρατευόμενη και θριαμβεύουσα Εκκλησία, ενώνει ακόμα τον κάθε άνθρωπο με τον συνάνθρωπό του. Τον ενώνει μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που πρέπει να τον αισθάνεται ως μέρος του σώματός του. Η Θεία Κοινωνία, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, μας το παρέχει αφθόνως η Αγία μας Εκκλησία, για να ενωθούμε με τον Χριστό, να γίνει το Σώμα Του σώμα μας και το Αίμα Του αίμα μας. Και αφού εμείς και οι «συγκοινωνήσαντες» είμαστε ένα με τον Σωτήρα μας, είμαστε και ένα μεταξύ μας. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που το βλέπουμε φανερά στις πρωτοχριστιανικές κοινωνίες. Με πρότυπο εκείνες λοιπόν πρέπει να οργανώσουμε και την σύγχρονη κοινωνία μας. Έχοντας ως θεμέλιο λίθο την Θεία Κοινωνία, που δεν είναι μια φολκλορική συνήθεια για το καλό, δεν είναι «πασχαλίτσα», δεν είναι για 2-3 φορές το χρόνο, αλλά είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού που μας κάνει σύν-Αιμους και σύ-Σωμους με τον Σωτήρα και είναι τα βασικά στοιχεία για την καθημερινότητα της ζωής μας ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Ας μην χάσουμε και φέτος αυτή την ευκαιρία που μας χαρίζει η Ενορία μας και να συμμετάσχουμε όλοι, όσο μπορούμε στο Ιερό Σαρανταλείτουργο που θα ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου μέχρι και τα Χριστούγεννα.
 

 Διά την συνειδητή συμμετοχή μας σ’ αυτό το Ιερό Σαρανταλείτουργο, καλό θα ήταν : 1ον να συμμετάσχουμε με την ενεργή παρουσία μας στις 40 Θείες Λειτουργίες που θα τελεστούν και να προετοιμαζόμαστε με εξομολόγηση και νηστεία για να κοινωνούμε τακτικά.
2ον Καλό θα είναι όλοι να αναλάβουμε να φέρουμε τα απαραίτητα για τις Θείες Λειτουργίες, κάθε οικογένεια από ένα τουλάχιστον μπουκάλι λάδι για να ανάβουμε τα καντήλια, από ένα μπουκάλι νάμα για την Θεία Κοινωνία και από  αρκετά ζυμωτά πρόσφορα σε τακτά διαστήματα όσοι ζυμώνουν.
3ον Συμπληρώνοντας τα ειδικά χαρτιά με την ένδειξη Ιερό Σαρανταλείτουργο, που θα υπάρχουν στον πρόναο με τα ονόματα των οικογενειών μας ζώντων και κεκοιμημένων, το αργότερο μέχρι 14 Νοεμβρίου, ώστε να τα τακτοποιήσουμε και να μπορούμε να διαβάζουμε τα ονόματά σας από την πρώτη Θεία Λειτουργία μέχρι και την τελευταία.
 
                              Εκ του Ιερού Ναού