ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025 ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΞΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟ :
https://forms.gle/
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΟΡΜΠΙ ΒΑΡΗΣ
Βρισκόμαστε στις 28 Αυγούστου 1980 παραμονή του Αγίου Ιωάννου στη Βούλα. Τα μέλη του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η Νέα Αλίανθος» κ. Δρογώσης Στυλιανός (Γραμματέας) και κ. Θωμάς Ιωάννης (Μέλος) μετά των συζύγων τους Αγγελικής και Κωνσταντίνας αντίστοιχα θέτουν το θέμα ανέγερσης ιερού ναού για τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Μηλαδέζας και Κόρμπι στον τότε Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Χρυσόστομο.
Ο Μητροπολίτης ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του ως άνω Συλλόγου και γίνεται συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής στην οικία της κας Πρινέα Μαρίας επί της οδού Παλαιών Αθηναίων όπου στεγάζονται και τα Γραφεία του Συλλόγου. Πρόεδρος του Συλλόγου ήταν ο κ. Αίολος Βαρελάς και Ταμίας η κα Μαρία Πρινέα . Αποφασίζεται να ανεγερθεί τρισυπόστατος Ιερός ναός προς τιμήν :
1. Του Προφήτη Ηλία , γιατί ο ναός θα κτιζόταν σε ύψωμα
2. Του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, γιατί τότε γιορτάζουν όλοι οι Αθηναίοι και
3. Της Αγίας Βαρβάρας , πρόταση – επιθυμία του κ. Πρινέα Παναγιώτη εις μνήμην της μητέρας του .
Με την 220/6- 04 – 1981 Απόφαση της Ι. Μητροπ. Νέας Σμύρνης εγκρίνεται Ερανική Επιτροπή απότελούμενη από τους:
1.Δημήτριο Δασκάλου 6.Αίολο Βαρελά
2.Γεώργιο Χρυσικάκη 7.Παντελή Πρωτοψάλτη
3.Γεώργιο Πάσχο 8.Σπήλιο Κατσούλη
4.Ιωάννη Λογοθέτη 9.Σπύρο Τσιριγώτη
5. Κλέαρχο Γκόρτσο 10.Πολυτίμη Χαλδεάκη
Ακολούθως εκδίδεται από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Διοικήσεως Εκκλησιαστικής Περιουσίας (Ο.Δ.Ε.Π.) η με αριθ. 209α/87 της 25ης Μαϊου 1987 άδεια ανέγερσης του Ναού με γενικό επιβλέποντα του έργου του κ. Αναστάσιο Φ. Δελλή, αρχιτέκτονα.
Η εκσκαφή άρχισε τέλη Ιουλίου του 1985 . Έχει κατασκευασθεί το ήμισυ του υπογείου του Ναού προς το παρόν. Ακολούθησαν αναγκαίες προσθήκες για τις ανάγκες του Ναού όπως η κατασκευή αίθουσας συγκεντρώσεων , λεβητοστασίου , κουζίνας , W.C. και πρόναου από άλλα Εκκλησιαστικά Συμβούλια που ακολούθησαν.
Πέραν των προαναφερθέντων μεγάλη ήταν η συμβολή του τότε αείμνηστου κοινοτάρχη της Βάρης , Κωνσταντίνου Νάσου .
Τα μέγιστα βοήθησε το τότε Εκκλησιαστικό Συμβούλιο των Εισοδίων της Θεοτόκου Βάρης που παραχώρησε το οικόπεδο .
Ο Ανδρέας Γιαννακόπουλος του Χρήστου δώρισε οικόπεδο από του οποίου την πώληση χρησι-μοποιήθηκαν τα χρήματα για το έργο .
Ο αείμνηστος αρχιτέκτονας – μηχανικός Αναστάσιος Δελλής προσέφερε τη μελέτη ανέγερσης δωρεάν. Σημαντική υπήρξε η προσφορά του αείμνηστου προέδρου του Συλλόγου Κλέαρχου Γκόρτσου , του μετέπειτα προέδρου Τσιριγώτη Σπύρου και των μελών των Δ.Σ. του Συλλόγου , των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων , των Ερανικών Επιτροπών και βεβαίως, του λαού του Θεού .
Ήδη ο Ναός μας έχει μια ιστορία 38 ετών και σίγουρα το ως άνω Ιστορικό είναι πιθανόν να αδικεί ξεχνώντας κάποιους που βοήθησαν ιδιαίτερα. Είμαστε δεκτικοί σε συμπληρώσεις και υποδείξεις καθώς και στοιχεία που θα έκαναν το Ιστορικό μας καλύτερο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025 ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΞΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟ :
https://forms.gle/